Sari la conținut

Proiect

Proiectul Multiversului Intelectual

Proiectul Multiversului Intelectual are ca scop promovarea echității educaționale prin utilizarea unei metodologii alternative bazate pe inteligențe multiple, care dezvoltă potențialul fiecărei persoane în educația non-formală pentru adulții cu oportunități reduse.
Proiectul se bazează pe teoria lui Howard Gardner, care susține că nu există elevi care să fie inteligenți într-un singur mod în dezvoltarea lor cognitivă, ci că fiecare elev poate avea inteligențe diferite mai mult sau mai puțin dezvoltate, care variază în funcție de contextul lor. Din acest motiv, vom studia cele 8 tipuri de inteligență propuse de autor:

  • Inteligențe lingvistice și logice.
  • Inteligență muzicală.
  • Inteligențe spațială și corporală.
  • Inteligențe intrapersonală și interpersonală.
  • Inteligență naturală.

Proiectul va avea o durată de 24 de luni și va fi realizat cu sprijinul a 5 țări partenere.

Objectives

Obiectivul general

  1. Obiectivul general care ghidează proiectul este de a promova echitatea educațională prin utilizarea unei metodologii alternative bazate pe inteligențe multiple, care dezvoltă potențialul fiecărei persoane în educația non-formală pentru adulții cu oportunități reduse.

  2. Îmbunătățirea capacităților educatorilor de adulți de a recunoaște și răspunde nevoilor educaționale individuale, adaptându-se la contextul și circumstanțele fiecărui cursant și la competențele prioritare care trebuie dezvoltate.

  3. Promovarea strategiilor didactice care evită frustrarea și hrănesc motivația în educația non-formală pentru adulții cu oportunități reduse.

Alte obiective specifice:

  1. Oferirea educatorilor de adulți strategii pentru a depăși dificultățile de învățare ale cursanților prin motivații individuale.
  2. Promovarea încrederii în sine și a motivației în mediul educațional al adulților cu oportunități reduse.
  3. Cunoașterea și promovarea muncii colaborative între entitățile care lucrează în domeniul social cu persoane cu oportunități reduse din diferite grupuri țintă prin programul Erasmus+, oferind cunoștințe și experiență în activități legate de incluziune și gamificare.
  4. Construirea de acorduri de colaborare și bune relații între organizațiile europene cu interese comune.