Despre noi
Fundația ASPAYM Castilla y León
Fundația ASPAYM Castilla y León activează în domeniul serviciilor sociale, în special în domeniul dizabilităților fizice, din 2004. Aceasta ajută persoanele pe parcursul întregului lor ciclu de viață și este susținută de experți educaționali și sociali, precum și de cercetători din domeniu. În ultimii ani, Fundația a dezvoltat mai multe proiecte utilizând noi tehnologii și a promovat utilizarea acestora ca instrument pentru a îmbunătăți reabilitarea și calitatea vieții persoanelor cu dizabilități. Departamentul de tineret din cadrul ASPAYM Castilla y León desfășoară multe activități de promovare, educație non-formală, ocuparea forței de muncă, petrecerea timpului liber incluziv, etc. Unul dintre cele mai remarcabile exemple este tabăra incluzivă dezvoltată de organizație, care are 22 de ani de experiență și multiple premii, precum și proiectul de conștientizare „Pune-te în locul meu”, al cărui obiectiv principal este standardizarea dizabilităților în școli, centre comunitare, organizații de tineret, etc.
CEIPES – Centrul Internațional pentru Promovarea Educației și Dezvoltării
CEIPES – Centrul Internațional pentru Promovarea Educației și Dezvoltării este o organizație non-profit fondată în 2007, cu sediul în Palermo, Italia. Aceasta conduce o rețea de peste 8 asociații europene și extra-europene axate pe Educație, Formare și Dezvoltare Socială. CEIPES are expertiză în Educație, Transfer de inovație și Management de proiect în diferite programe europene care abordează educația și dezvoltarea capacităților pentru diferite grupuri țintă, de la tineri la adulți, de la femei la șomeri, migranți și grupuri defavorizate. De asemenea, promovează învățarea pe tot parcursul vieții, formarea profesională și antreprenoriatul, cu scopul de a crește oportunitățile pentru tineri și adulți de a-și îmbunătăți și dobândi competențe, și astfel de a-și spori angajabilitatea și incluziunea. CEIPES are numeroase legături cu părți interesate publice și private, locale și internaționale, care pot contribui la atingerea rezultatelor proiectului în termeni de diseminare, exploatare și sustenabilitate. CEIPES poate conta pe un personal experimentat, compus din profesioniști cu competențe și domenii diferite, cum ar fi psihologie, comunicare, formare, cooperare internațională, mediere socială și culturală, asistență socială, TIC, fabricație digitală și drept.
Rosto Solidário
Rosto Solidário (RS) este o organizație non-guvernamentală portugheză pentru dezvoltare (NGDO), înființată în 2007. Organizația este situată în Santa Maria da Feira, la aproximativ 30 km de Oporto. RS are ca scop promovarea cetățeniei globale și a solidarității prin îmbunătățirea dezvoltării umane și sociale a comunităților locale. Principiile de bază ale RS sunt participarea civică, integrarea socială, solidaritatea, crearea de rețele și parteneriate. Domeniile principale de activitate ale organizației includ patru arii: Cooperare Internațională pentru Dezvoltare, Educație pentru Cetățenie Globală, Voluntariat și Sprijin Social bazat pe Familie. Echitatea de gen, Drepturile Omului și Incluziunea Socială sunt subiecte transversale pentru RS. Statutul juridic de utilitate publică al RS a fost recunoscut de Ministerul Afacerilor Externe în 2008. Ca membru al Platformei Portugheze NGDO, RS este reprezentată atât în Grupul de Lucru pentru Educația pentru Dezvoltare, cât și în Grupul de Lucru pe Etică. RS este o organizație acreditată pentru găzduirea și trimiterea de proiecte în cadrul Corpului European de Solidaritate din 2011. Încă de la început, RS a fost susținută de Congregația Patimilor lui Iisus Cristos. De asemenea, este membră a Plataforma das Entidades de Voluntariado Missionário (o rețea națională de instituții catolice care promovează programe de voluntariat internațional). La nivel local, RS este membră a Rețelei Sociale a consiliului din Santa Maria da Feira (o rețea locală de 115 organizații cu programe de intervenție socială – urmând liniile directoare ale Planului Național de Acțiune pentru Incluziune). În cadrul acestei rețele, RS a fost premiată de patru ori în recunoașterea muncii sale în voluntariat și sprijinirea dezvoltării comunităților locale.
Institutul GAMMA
AICSCC este o organizație non-guvernamentală al cărei scop este promovarea, dezvoltarea, cercetarea și inițierea de activități în domeniul psihologiei, psihoterapiei și sănătății mentale în special (formare pentru specialiști, ateliere, educație non-formală pentru adulți și profesioniști), promovarea celor mai bune practici; formare pentru specialiști în diverse ramuri ale psihologiei moderne și sănătății mentale; facilitarea colaborării între specialiști români și experți din spațiul internațional.
AICSCC (cu Institutul Gamma ca brand), are 3 departamente:
- Gamma Training este departamentul educațional al organizației și constă din 2 școli de formare: Școala de Formare Sistemică și Școala de Activare a Sinelui. Școala de formare sistemică: lansată în 2011, este acreditată de Colegiul Psihologilor din România ca furnizor de formare în psihoterapia sistemică a familiei și a cuplului și a încorporat cele mai recente cercetări legate de practica clinică în curriculum. Scopul școlii de formare este de a crea o rețea națională și internațională de profesioniști instruiți la un standard înalt de calitate și de a oferi un spațiu de evoluție constantă pentru terapeuții din toate specialitățile (terapie de cuplu, psihologie pentru copii, tulburări clinice, etc.). Un grup de formare are un curriculum într-un format postuniversitar de 4 ani, cu aproximativ 150 de absolvenți până acum. Absolvenții au oportunitatea de a lucra după absolvire în clinica privată de practică și în departamentul de cercetare ale organizației, descrise mai jos.
- Gamma Clinic este departamentul de sănătate al organizației și are 2 părți: Gamma Clinic Psychology și Gamma Kids. Gamma Clinic Psychology oferă diferite servicii psihologice adolescenților, tinerilor și adulților cu diferite probleme, în sesiuni individuale, de cuplu, familie sau grup. Practicienii sunt psihologi clinici și psihoterapeuți acreditați. Cealaltă parte este Gamma Kids, care este un departament ce are ca scop ajutorarea copiilor (de toate vârstele) și a familiilor acestora cu diverse dificultăți. Problemele abordate sunt: tulburări de anxietate și depresie, inadaptare școlară, tulburări de învățare, tulburări de vorbire, bullying, dificultăți familiale și sociale și nu numai. Psihologii implicați în Gamma Kids sunt psihoterapeuți specializați în probleme psihologice ale copiilor, psihologi clinici, logopezi, psihoterapeuți și art-terapeuți pentru copii cu nevoi educaționale speciale (inclusiv tulburări de învățare). La Gamma Kids, lucrăm cu copilul, dar și cu întreaga familie într-o abordare sistemică și colaborăm cu profesori și alți specialiști. Activitățile includ sesiuni individuale, sesiuni de familie, sesiuni pentru părinți, ateliere pentru copii, ateliere de art-terapie, formări pentru părinți și specialiști.
- Gamma Research este departamentul de cercetare al organizației și are ca scop dezvoltarea cercetării fundamentale în domeniul neuroștiințelor și al conștiinței, dar și în domeniul psihoterapiei. Prin acest departament, dorim să dezvoltăm noi curricule de formare pentru profesioniștii din domeniul psihologic, să dezvoltăm noi metode și instrumente pentru intervenții de înalt nivel. Platforma noastră de cercetare reunește specialiști din psihologie, științe cognitive, genetică, științe umane și psihologie pentru copii (psihologii care lucrează la Gamma Kids sunt și cercetători în departamentul Gamma Research).
Fundația Plan B pentru Educație Socială
Fundația Plan B pentru Educație Socială este o fundație spaniolă privată non-profit, constituită oficial și cu capacitate de autogestionare. Misiunea noastră este de a crea schimbări sociale care să îmbunătățească viețile copiilor și adolescenților, oferindu-le oportunități de creștere personală, socială și educațională.
Încercăm să realizăm acest lucru stabilind obiective clare pe care le folosim ca ghid pentru a marca drumul de urmat în activitatea fundației:
- Dezvoltarea unei participări transformative.
- Cercetarea, intervenția și promovarea educației ca instrument de schimbare.
- Împuternicirea comunităților, promovarea unei democrații de calitate și dezvoltarea mediului.
Experiența noastră implică proiectarea de proiecte inovatoare pe care le implementăm atât la nivel național, cât și internațional. Fundația diseminează inițiativele sale către o gamă largă de grupuri țintă, de la copii la tineri și adulți. De asemenea, încercăm să acomodăm grupuri cu oportunități reduse și persoane din zonele rurale. Inițiativele desfășurate de fundație nu se concentrează doar pe dezvoltarea de activități pentru fiecare grup în parte, ci și pe conectarea diferitelor grupuri între ele pentru a cultiva legături sociale și dinamici de participare între diferite grupuri, de exemplu între copii și vârstnici
La nivel național, ne concentrăm pe oferirea de oportunități educaționale pentru grupurile noastre țintă, bazate pe nevoile comunității, inclusiv integrarea în muncă, dialogul democratic sau sprijinul în multiple dimensiuni ale domeniului educațional.
La nivel internațional, am implementat atât ca și coordonatori, cât și ca participanți, multe proiecte susținute de Erasmus+, KA1, KA2 și KA3, precum și de Corpul European de Solidaritate, cu scopul de a dezvolta comunități prin intervenții socio-educaționale cu tineretul în Europa și în străinătate.
În conformitate cu pasiunea noastră de a împuternici diferite grupuri comunitare, luptăm pentru drepturile socio-educaționale și dorim să fim un partener de referință pentru educația socială și să ne intensificăm eforturile pentru a atinge acest obiectiv